Recenzia: R. L. Caulder – Bite of Loyalty

Alina Van Helsing sa behom jedinej noci stáva sirotou. Jej rodina je vyvraždená, priateľka ju neznáša a sama sa stáva monštrom – presne takým, proti ktorým doposiaľ bojovala...

   

Alina uniká z vlastného domova. Poháňaná hnevom a túžbou po pomste nastupuje na Dark Imaginarium Academy, na školu plnú upírov, démonov a iných potvor. Avšak bývalú lovkyňu v nej nevítajú s otvorenou náručou. Nie že by to Aline prekážalo. Jej cieľom je dokončiť akadémiu a pomstiť svoju rodinu – chce zabiť samotného vládcu upírov, Draculu.


“Roses are red, violets are blue, here comes Alina, and she’s going to kill you.”


Táto kniha na mňa vyskakovala na IG nejaký ten piatok až som nakoniec podľahla jej upírskemu kúzlu. Alina je skvelá – rázna babenka, ktorá si z ruky vyťahuje meč, nebojí sa postaviť upírom a ide si pevne za svojím. Nedovolí, aby ju nepriatelia videli zlomenú, aj keď sa tak po vražde matky naozaj cíti. Rýchlo si zvyká na svoju novú totožnosť upírky a novú realitu v akadémii plnej nepriateľov. Je odhodlaná ísť aj cez mŕtvoly, aby sa stala najlepšou a dostala sa k Draculovi. Cestu jej však skrížia traja nebezpeční – a prekliato osudoví – muži.

Prvým je Lincoln. Príťažlivý profesor, ktorý ju chce vyštvať zo svojho územia. Nie však preto, že jej priezvisko je Van Helsing, ale preto, že ju dráždi jej blízkosť a on má čo robiť, aby nepodľahol.

Druhým je Andrei, top študent, ktorého Alina priťahuje ako magnet. Je ochotný s ňou zhorieť v plameňoch a neznesie, aby sa jej dotkol iný.

A tretím mužom je Drake, jej úhlavný nepriateľ.


“I don’t get on my knees for just any man. So, you’ll have to make me, Sir.”


Táto kniha je spicy AF. Upíri sú hnaní túžbami a ani Alina sa im nebráni. Obsahuje azda všetko, čo vás prinúti čítať ďalej – honbu za pomstou, pomaly sa tvoriace priateľstvá, elektrizujúce vzťahy aj predurčených partnerov. Čo teda urobí Alina, keď je jej osud vždy dopredu zvolený niekým iným? Keď niekto iný určí, čím sa stane alebo s kým bude? Rozhodne ju to naserie, a potom...

Originálny názov: Bite of Loyalty
Názov série: Blood Oath
Diel série: prvý
Autor: R. L. Caulder
Vydanie: White Rabbit Publishing, 2022
Počet strán: 296

Moje hodnotenie: 4 z 5

Stanka

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára